Hieronder zijn ervaringen van enkele van onze kandidaten, zodat u een idee heeft hoe onze lessen worden gegeven. De mening van onze leerlingen zijn heel erg belangrijk !!

Lisa Chen - Amstelveen
18 jaar

Heb je eerder rijlessen gehad?
Ja, maar ik was niet tevreden met mijn toenmalige rijschool dus was ik op zoek naar een andere. Ik was niet tevreden, omdat mijn toenmalige rij-instructeur weinig tijd voor mij maakte. Ik reed toen 1 uur per week en dat was echt niet genoeg. Ook gingen de lessen niet zoveel om mij, maar meer om, zeg maar naar de volgende persoon te gaan. Dit is helemaal niet het geval bij Rijschool Prince. Fariborz is helemaal gefocused op jou, hij past zich zelfs aan jouw leermethodes! Als jij een doener bent dan doet hij het op zo'n manier en als je een denker bent, dan zal hij alles woord voor woord voor je uitleggen! In ieder geval, mijn oude rijschool was dus niet zo goed. Na een tijdje was ik het gewoon zat en ging ik op zoek naar een andere rijschool. Na een aantal rijscholen gebeld te hebben, had ik eindelijk een goede te pakken, namelijk Rijschool Prince. Fariborz (de rij-instructeur) klonk meteen al heel aardig, waardoor ik het al meteen een kans wou geven. En het klikte al meteen bij de intake-les.

Hoe ben je bij rijschool PRINCE terechtgekomen?
via Google. Ik typte gewoon in "Rijscholen Amstelveen" en toen had ik een hele grote lijst gekregen met telefoonnummers. En toen begon ik iedereen te bellen. Voordat ik Fariborz aan de telefoon kreeg had ik al iets van 6 andere rijscholen gebeld, maar Fariborz was veruit het vriendelijkst en wist waar die over praatte. Dus ik was blij!

Hoe heb je je eerste rijles ervaren?
Mijn eerste rijles bij Fariborz was nogal gezellig, vond ik. Bij mijn vorige rijschool was het namelijk nogal onpersoonlijk, we communiceerden niet zo veel. Maar Fariborz begon hele verhalen met me te praten, wat ik wel leuk vond! De eerste les gaat er vooral om dat je je comfortabel voelt en dat kan Fariborz heel goed. Het heeft me denk ik een halfuurtje geduurd en ik voelde me al helemaal op m'n gemak bij Rijschool Prince!

Ervaring rij-lessen (Hoe is het verder gegaan, naarmate je meerdere lessen hebt genomen)
Ik heb nogal veel achter elkaar gereden en het ging helemaal prima! Als jij je gewoon op je gemak voelt, dan gaat het ook gewoon prima. En het is ook nog eens gezelllig om met Fariborz in de auto te zitten! Dus dat is een dikke pluspunt. Je leert natuurlijk ook héél veel. Ook zit er een camera in de auto, die heel nuttig is! Normaal zou een instructeur er wat van zeggen als je iets fouts doet bijvoorbeeld, maar meestal gaat dat de ene oor in en de andere oor weer uit. Maar met deze videobeelden is het toch wel heel anders, omdat je de fouten nog eens kan bekijken en dan er nog eens kan praten en denken over wat je fout hebt gedaan. En meestal leer je van je fouten dus dan doe je het de volgende keer goed! Dit bespaard je ook nog eens wat lessen, want bij iemand anders zou je dus 20x dezelfde fout maken eerst.

Ervaring rij-examen (Wat voor ervaring had je bij je eerste rij-examen?)
Mijn rij-examen was eigenlijk best wel grappig, want voor mijn examen had ik nog 2 uur les. En die 2 uur les waren echt niet okee! Ik was zó ontzettend zenuwachtig dat ik gewoon bijna een éénrichtingsverkeersweg op ging! Ik deed ongeveer alles fout, letterlijk. Maar voordat ik mn examen in ging, kreeg ik een hele goede peptalk van Fariborz & ik voelde me meteen goed! Ik weet niet hoe die dat heeft gedaan, maar Fariborz kan echt de beste peptalks ever geven! Tijdens m'n examen heb ik volgens mij beter dan ever gereden, want het ging echt heel goed! Daarom was ik ook de eerste keer meteen geslaagd met maar 10 dagen les gekregen te hebben voor Fariborz!


Hoe was je rij-instructeur?(Hoe heb je je rij-instructeur ervaren?)
Fariborz is de beste! Ik hoef niet eens te discussieren met mensen, want dat is hij gewoon! Maar even serieus, rijlessen worden gewoon leuk met hem! Het is niet "zucht, ik moet weer rijden.." het wordt "jeeh, ik ga weer rijden!"

 

Overig (Heb je nog iets toe te voegen? Wil je je ei nog kwijt….dat mag, schrijf je ervaring  in minimaal een halve A4.)
Ik wil nog wel m'n ei kwijt. Ik heb namelijk in een hele korte tijd mijn rijbewijs gehaald. Dit was allemaal uit geluk, omdat ik toevallig bij Fariborz kon rijden, want normaal gesproken heeft hij een wachtlijst enzo. Maar omdat het vakantie was, heeft hij tijd voor mij kunnen maken. En wat voor een tijd zeg, want wij waren letterlijk elke dag samen om mij te trainen voor het examen. Binnen twee weken is het mij gelukt om mijn rijbewijs te krijgen. Dit had natuurlijk niet gekund zonder Fariborz, in het begin moest ik namelijk al mijn fouten verleren & nieuwere dingen leren op de Fariborz-manier, wat veel beter is. Ik heb er hard voor gewerkt, ik denk dat we ongeveer 4 uur op 1 dag reden en dan ook nog eens 4 keer per week of 3 keer per week. Ik heb trouwens ook met geluk mijn examen kunnen krijgen, want normaal gesproken zou je niet zomaar 2 weken van te voren een examen boeken, maar ik wel! maaar dat komt natuurlijk omdat Fariborz echt goede connecties heeft. Ik vond het heel fijn om hier gereden te hebben, omdat ik me echt op mijn gemak voelde. Het is net alsof je aan het rijden bent en er zit gewoon een vriend naast je die tegen je aan zit te lullen, want dat doet ie echt. hahaha. Ook vond ik het heel fijn dat Fariborz zoveel tijd voor mij vrij maakte. Hij heeft zelfs een keer zijn vrije dag voor mij opgegeven! Een normale instructeur zou dat never nooit doen. Die zien hun werk als werk en niks anders. Ook heeft hij wat dingen voor mij geregeld zoals een zogenaamde tussentoets. Ik had maar een hele korte tijd om nog te rijden, maar een tussentoets zou wel handig zijn om te kijken hoe ver ik was. Maar omdat het zo'n late notice was, was alles al volgeboekt, dus lieve Fariborz belt één van zijn vrienden op, die ook instructeur is, om even een dagje examinateur te spelen. En het was heel nuttig, want ik heb echt van mijn fouten geleerd. Ook was Rijschool Prince heel goed, omdat je het examengebied heel goed bestudeerd. De route die ik moest rijden had ik voor 85% al gehad en daar was ik echt blij om! Nou, dit was mijn verhaal. Voor degenen die nog moeten rijden: Je zit goed bij Rijschool Prince, geloof me! Heel veel succes!

------

 

Dirk Boer - Amsterdam,
26 jaar

Heb je eerder rijlessen gehad?
Ik ben 2,5 jaar geleden begonnen bij een rijschool bij Utrecht. Ik heb toen flink wat lessen gehad, maar ik merkte dat ik niet echt vooruit ging. Ik denk dat dit twee belangrijke oorzaken had.
Ten eerste, omdat deze rijschool niet in het weekend les gaf, had ik al mijn lessen na een lange werkdag, waardoor ik moeite had met concentreren. Ten tweede heb ik veel tijd verspilt met de vorige leerling terugbrengen. Doordat ik opgehaald werd op Utrecht Centraal Station, maar vervolgens de vorige leerling terug moest brengen naar IJsselstein, ben ik veel tijd kwijtgeraakt aan elke week dezelfde route rijden. Omdat ik daardoor niet veel in nieuwe gebieden reed, of specifieke gebieden kan opzoeken voor voor mijn rij-niveau, leerde ik heel weinig bij. Ik ben vervolgens gestopt omdat ik het te druk kreeg met mijn werk, en zag dat ik het op deze manier sowieso niet op een korte termijn kon halen.

Hoe ben je bij rijschool PRINCE terechtgekomen?
Ik ben bij Fariborz terrechtgekomen via  rijschool Gerritsen, waar hij toen nog franchisenemer was. Ik wilde eigenlijk een compleet pakket nemen en in één keer betalen, maar dit werd mij afgeraden. Twee weken later was rijschool Gerritsen failliet, en waren er enorm veel gedupeerden die net een pakket hadden afgenomen, maar naar hun geld of lessen konden fluiten.  Gelukkig kon ik zonder problemen verder bij rijschool PRINCE.

Hoe heb je je eerste rijles ervaren?
Wat bij mijn eerste rijles opviel ten opzichte van mijn vorige rijschool, was dat ik hier heel erg begon met de basis, terwijl ik bij de vorige meer in het diepe werd gegooid. Ik moest hier eerst even aan wennen, en wilde eigenlijk zo veel mogelijk verschillende dingen leren in één les. Ik merkte echter al snel dat het heel erg efficient is, omdat je leert in een omgeving dat afgesteld is op jouw niveau. Vergelijk het maar met leren snowboarden. Hier begin je ook eerst op een groene afdaling, en niet direct op een zwarte piste.

Ervaring rij-lessen (Hoe is het verder gegaan, naarmate je meerdere lessen hebt genomen)
Ik heb mijn rijlessen heel goed ervaren. Er was een hele goede balans tussen serieus bezig zijn met leren autorijden, en een ontspannen informele sfeer waarin ook gelachen kan worden. Ook ben ik heel tevreden over de opbouw van de lessen, en de manier waarop dat persoonlijk word afgestemd op de leerling. Daarnaast vind ik het heel goed dat er een vast afspreekpunt is. Zodoende ben je nooit bezig met een leerling naar huis brengen, waarmee je de helft van je les verspilt. Een ander enorm pluspunt is dat Fariborz een camera heeft aangesloten binnen de auto. Op deze manier kan je samen terugkijken naar je rit, en kijken wat er precies fout ging. Zo kan je binnen een korte tijd enorm veel leren. Een aanrader voor elke rijschool.

Ervaring rij-examen (Wat voor ervaring had je bij je eerste rij-examen?)
Hoewel je natuurlijk altijd zenuwachtig bent, voelde ik me goed voorbereid. We hebben tijdens de laatse paar lessen extra veel aandacht gegeven aan examentraining.
Omdat je niet al vanaf het begin heel veel in het examengebied rijdt kan je daar nog veel leren en jezelf goed testen. Als je al vanaf het begin in het examengebied rijdt – zoals bij veel andere rijscholen – dan valt er weinig te testen aan je niveau, omdat je alle moeilijke plekken uit je hoofd kent.
Ook heb ik via de rijschool samen met een andere instructeur een soort oefenexamen gedaan. Voor een klein bedrag extra krijg je de hele ervaring van een examen, en dat heeft mij heel goed gedaan. Je word goed geconfronteerd met de fouten die je maakt, en de zenuwen die het met zich meebrengt.  Ik zou persoonlijk dit iedereen aanraden in plaats van de Tussentijdse Toets van het CBR, waar je al gauw meer dan honderd euro extra voor betaalt.
Alles bij elkaar viel het examen zelf heel erg mee. Ik merkte daar pas hoe hoog het niveau tijdens de lessen word gehouden. Ik ben dan ook in één keer geslaagd!


Hoe was je rij-instructeur?(Hoe heb je je rij-instructeur ervaren?)
Ik heb het persoonlijke contact met de rij instructeur heel goed ervaren. Niet alleen merk je dat Fariborz op alle gebieden bezig is het met het vak – zowel rij-technisch als leraar-technisch – maar ook is de sfeer erg leuk en informeel, zonder het niveau te verliezen. Ook heeft hij meerdere malen, wanneer een les me niet goed uitkwam, enorm veel moeite gedaan om afspraken te verschuiven zodat ik op een ander tijdstip kon lessen. Alles bij elkaar een hele professionele en erg leuke rij-instructeur.

------

 
Emma Bennis - Amstelveen,
19 jaar

Heb je eerder rijlessen gehad?
Nee. Ik ben inmiddels klaar met mijn rijlessen en heb altijd bij Prince gereden.

Hoe ben je bij rijschool PRINCE terechtgekomen?
Via een vriendinnetje van mij die hele positieve verhalen vertelde over haar rijschool. En het feit dat zij (door een fout) afreed terwijl ze eigenlijk haar tussentijdse toets had en alsnog geslaagd was.

"Your first time" (Hoe heb je je eerste rijles ervaren)
Was echt superleuk maar heel spannend en in een keer heel erg veel wat je over je heen krijgt met de koppeling en dergelijke. Vond het wel echt superleuk en Fariborz stelde me ook wel op m’n gemak.

Ervaring rij-lessen (Hoe is het verder gegaan, naarmate je meerdere lessen hebt genomen)
Ik was in het begin wel een snelle leerling. Met de koppeling en dat soort dingen ging het goed, totdat het kijkgedrag enzo erbij kwam. Dat kon ik echt niet aan en het was heel erg moeilijk. Vond het niet altijd leuk om weer rijles te hebben, omdat je op een gegeven moment gewoon je rijbewijs wilt hebben. Maar Fariborz heeft het wel goed aangepakt bij mij. Soms praat hij een beetje veel, maar… het is wel een hele gezellige man. Ik heb naar mijn idee goed rijles gekregen en daar gaat het om. Hij nam rustig de tijd om alles uit te leggen en ging met iedereen anders om (mijn zus en haar vriend namen rijlessen bij Fariborz in dezelfde tijd), naar hun karakter eigenlijk een beetje. Hij werd nooit echt boos en dat was fijn, omdat ik nog wel eens heel erg gefrustreerd raakte als iets niet lukte, dan moet je niet iemand in de auto hebben die ook pissig wordt want dat maakt het alleen maar erger.

Ervaring rij-examen (Wat voor ervaring had je bij je eerste rij-examen?)
Ik was extreem zenuwachtig. Naar mijn idee was mijn tussentijdse toets eigenlijk het eerste examen wat ik heb gedaan. Nou ik kon wel janken, zo zenuwachtig was ik. Ik had toen een hele strenge examinator en het ging na 5 minuten al mis, niet heel erg fijn. Gelukkig heb ik het daarna weer opgepakt en gewoon maar doorgegaan en het beste ervan gemaakt en heb m'n tussentijdse toets toch gehaald hoewel ik van de twee bijzondere verrichtingen, 1 echt verknald had. Daarna de enorme vreugde vooral, en dat is wel echt een heerlijk gevoel, alle zenuwen zijn in 1 keer weg.

Hoe was je rij-instructeur?(Hoe heb je je rij-instructeur ervaren?)
Ik heb het over het algemeen heel goed ervaren met Fariborz. Het is duidelijk dat hij weet waar hij het over heeft en dat hij er ook om geeft. Hij legt goed duidelijk en rustig uit (soms iets te rustig vond ik omdat ik dan gewoon meteen de weg op wilde), maar het was wel heel erg fijn. In het begin is hij nog niet zo streng en doet hij het heel rustig aan, wat ik echt super vond. Daarna wordt hij wat strenger, zeker naar je examen toe, en dan is het nog wel eens moeilijk en heb je nog wel eens woorden dat hoort erbij denk ik. Zeker ook omdat Fariborz ook heel veel geeft om zijn vak. Over het algemeen heel erg naar mijn zin gehad, maar wel blij dat ik er vanaf ben inmiddels.

Overig (Heb je nog iets toe te voegen? Wil je je ei nog kwijt….dat mag, schrijf je ervaring  in minimaal een halve A4.)
Ik heb in totaal ongeveer 8 maanden rijlessen gehad. Ik leste elke keer 2 uur en 1 maar soms ook 2 keer per week (ben wel nog heel lang op vakantie geweest tussendoor). Die vakantie heeft bij mij ook echt een terugslag betekend. Toen ik eenmaal terug was en weer verder ging met lessen was ik echt een enorm stuk achteruitgegaan, dus dat is sowieso geen aanrader. Je raakt helemaal uit het ritme, en het kost dus ook veel meer geld. Het is ook wel fijn om uitgerust te gaan rijden want het is heel intensief, veel intensiever dan je denkt. Daarom vond ik het ook fijn om een goede en aardige rij-instructeur naast me te hebben, omdat je soms heel erg gaat stressen. Natuurlijk moet een rij-instructeur soms ingrijpen en een beetje boos worden omdat je die fout dan niet meer maakt, maar Fariborz bleef wel gewoon uitleggen wat ik fout deed zodat ik het ook precies wist. Op een gegeven moment zijn Fariborz, twee andere leerlingen en ik samen een slipcursus gaan doen. Dit was niet alleen heel erg vet om te doen, maar het geeft je ook een helemaal zelfvertrouwen in de auto. Je raakt namelijk de controle kwijt over je auto maar leert daarmee om te gaan, en ermee omgaan is heel anders dan je in eerste instantie denkt (dus op zo'n moment moet je niet echt je instinct volgen). Was echt een superleuke dag, zijn ook nog een hapje gaan eten op een terras ergens en het was gezellig. Ik heb heel erg veel moeite gehad met bijzondere verrichtingen en was daarom ook blij dat ik een tussentijdse toets had gedaan. Omdat je je dan vooral daarop kan concentreren, inparkeren is namelijk echt een hel voor mij. Maar wat vooral heel erg fijn was is dat je went aan de zenuwen en het al een keer meemaakt hoe het is om met een examinator in de auto te zitten. Ik denk eigenlijk dat het beste wat ik heb geleerd van Fariborz is geweest om door te gaan en niet in te zakken als je een fout hebt gemaakt. Dat heeft namelijk (volgens mij) voor mij betekent dat ik geslaagd ben. Ik was in het begin heel erg zenuwachtig met mijn echte rijexamen (iedereen denk ik wel). Toen ik aan tafel zat met de examinator te praten voordat het examen begon zei hij duidelijk dat hij wilde dat ik zelfstandig maar veilig reed. Wat hij dan ook deed is dat hij zei; rij maar richting IJmuiden. Dus ik natuurlijk met mijn zenuwen meteen bij het eerste stoplicht verkeerd rijden. Heb toen zelf het opgelost zonder hulp van mijn examinator, en dat was een groot pluspunt. Vervolgens stopte ik bij een oranje stoplicht waarbij ik vol op de rem moest gaan staan waardoor ik bijna een auto in m'n achterkant had. De examinator werd op dat moment nogal boos, en ik dacht; oh nee het is voorbij ik ben nu sowieso gezakt. Gelukkig had Fariborz dus gezegd om gewoon door te gaan en niet in te zakken. De examinator begon ook meteen daarna ineens allemaal vragen te stellen over mijn school en dergelijke (deed hij daarvoor niet) dus ik rustig antwoorden geven en gewoon doorpraten en rijden. Het feit dat ik herstelde van mijn fout heeft volgens mij wel geholpen. Toen kwamen we weer aan op het cbr (ik denk serieus na zo'n kwartier a 20 minuten-veel te snel naar mijn idee). Dus ik stapte een beetje down de auto uit en fariborz stiekem gebaren dat ik dat niet moest denken en gewoon normaal moest blijven doen en rustig blijven. Wij weer naar binnen aan tafel gaan zitten en toen begon hij meteen over de fout die ik gemaakt had (Ik had daarna nog een fout gemaakt doordat ik weer was fout gereden en dit keer het ook gewoon niet doorhad), dus ik dacht okay nu kan ik het echt vergeten; jammer! maar hij zei dat ik wel veilig en zelfstandig reed dus dat ik geslaagd was- dat moment vergeet je nooit meer in je leven. Je bent dan echt zo enorm blij, het is niet normaal! Ook de vrijheid die ik inmiddels heb doordat ik mijn rijbewijs heb is enorm. Natuurlijk is een rijbewijs halen niet alleen maar leuk, veel stress chaos enzo. en het is ook niet altijd even leuk met je rij-instructeur (je ziet elkaar ook wel veel moet ik zeggen) maar het is wel echt fijn uiteindelijk. En denk dat ik heel erg geboft heb met mijn rij-instructeur. Ik zou iedereen aanraden om gewoon bij allemaal vrienden om je heen (die nog bezig zijn of al gehaald hebben) of hun rij-instructeur fijn is en hoe die zijn. Dat is, denk ik de beste manier om informatie op te doen, door het te horen van anderen! vandaar ook dit enorm lange verhaal, dus succes ermee!

------
 
Nick Eskandari - Badhoevedorp,
19 jaar

Heb je eerder rijlessen gehad?
Nee

Hoe ben je bij rijschool PRINCE terechtgekomen?
Via mijn lieftallige zusje Claire:P.

"Your first time" (Hoe heb je je eerste rijles ervaren)
Dit was een hele positieve ervaring waarin de onderlinge verstandhouding tussen mij en fariborz meteen goed was…

Ervaring rijlessen (Hoe is het verder gegaan, naarmate je meerdere lessen hebt genomen)
Het ging hartstikke goed, ik had alleen regelmatiger moeten lessen want dan had ik mijn rijbewijs wel sneller gehaald denk ik(maar dat is mijn eigen schuld)

Ervaring rij-examen (Wat voor ervaring had je bij je eerste rijexamen?)
Niet zo goed, ik was zenuwachtig, reed slordig en was niet mezelf.

Hoe was je rij-instructeur? (Hoe heb je je rij-instructeur ervaren?)
hartstikke positief, ik vind fariborz een goed mens en een goede rij-instructeur

------

 

 
Pantea Jedi- Amstelveen,
27 jaar

Heb je eerder rijlessen gehad?
Ja

Hoe ben je bij rijschool PRINCE terechtgekomen?
Via mijn buurman.

"Your first time" (Hoe heb je je eerste rijles ervaren)
Ik had al in mijn land(Iran)mijn rijbewijs gehaald. Ik moest hier opnieuw afrijden. Ik was eerst bij een ander rijschool in Zaandam. Toen leek het me wel goed, maar na 3 keer afrijden en steeds gezakt te zijn, dacht ik dat er iets mis met mij zou zijn! En daarom ben ik van rijschool veranderd en heb bij rijschool Prince rijles gehad. Mijn eerste les bij Prince, had ik inderdaad gemerkt dat ik heel veel fouten had.

Ervaring rijlessen (Hoe is het verder gegaan, naarmate je meerdere lessen hebt genomen)
De regels voor rijden in mijn land is heel anders dan hier. Daarom moest ik hier alles opnieuw leren. Bij mijn eerste rijschool in Zaandam was ik niet goed begeleid door mijn rijinstructeur. Hij had me verteld hoe ik moest rijden of wat fout is, maar nooit gezegd hoe ik het moest corrigeren.

Ervaring rijexamen (Wat voor ervaring had je bij je eerste rijexamen?)
Ik was bij mijn allereerste rijexamen niet zo zenuwachtig. Ik dacht dat ik het zou halen. Bij mijn tweede rijexamen had ik iets fouts gedaan die ik door mijn voormalige rijinstructeur verkeerd had geleerd!!! En tot mijn verbazing had hij tegen de rijexaminator helemaal niks gezegd!! Daarna zei hij tegen mij dat hij niet in discussie met hem wilde!!

Hoe was je rij-instructeur?(Hoe heb je je rij-instructeur ervaren?)
Bij Prince rijschool: Hij is volgens mij een echte professional in zijn beroep. Hij had mijn fouten gecorrigeerd. Hij wist wat mijn fouten waren en hoe het gecorrigeerd moet worden. Ik moest echt met hem meedenken over de fouten.

Overig (Heb je nog iets toe te voegen? Wil je je ei nog kwijt….dat mag, schrijf je ervaring  in minimaal een halve A4.)
Mijn advies aan andere leerlingen is dat meer betalen voor een goede rijschool beter is dan minder betalen en zakken!!! Niet opgeven als je gezakt ben! Even goed nadenken! Misschien is er niks mis met jou rijden, maar misschien met je rijinstructeur!! Wees maar kritisch op je rijinstructeur.

------

 
Claire Eskandari - Badhoevedorp,
20 jaar

Heb je eerder rijlessen gehad?
Nee

Hoe ben je bij rijschool PRINCE terechtgekomen?
Ik ben bij rijschool prince terecht gekomen door rijschool Gerritsen. Mijn moeder heeft voor deze rijschool gekozen na het horen van positieve verhalen. Het was voor mij een verrassing waar ik zou gaan rijden aangezien het mijn kado voor mijn 18e verjaardag was.

"Your first time" (Hoe heb je je eerste rijles ervaren)
Ik was toen 18 jaar en mijn eerste rijles heb ik als leuk en leerzaam ervaren. Ik had al wat geoefend met rijden en heb mijn eerste les geleerd welke stuurtechnieken er zijn en wanneer ik welke moest toepassen. Het werken met een kaart zodat je aan het einde van elke les kon zien welke doelstellingen je had en of je deze had behaald werkte voor mij als heel duidelijk.

Ervaring rijlessen (Hoe is het verder gegaan, naarmate je meerdere lessen hebt genomen)
Naarmate ik meer lessen had gehad zag je steeds meer vorderingen. Sommige doelstellingen haalde ik in een keer, andere deed ik meerdere lessen over. Ik vond het fijn dat je eerst een duidelijke uitleg kreeg over de leerdoelen en daarbij de nodige vragen kon stellen om vervolgens de opgedane kennis in de praktijk te brengen.

Ervaring rij-examen (Wat voor ervaring had je bij je eerste rijexamen?)
Ik heb nooit echt een rij-examen afgelegd. Ik ben door een fout bij mijn rijschool afgereden in plaats van het afleggen van mijn tussentijdse toets. Ik dacht dat ik voor mijn tussentijdse toets ging, maar dat was niet het geval. Na het afleggen van de toets kwam ik terug en kreeg te horen dat ik mijn rijbewijs had gehaald. Ik snapte het niet zo goed allemaal, maar het bleek dat die rijschool het verkeerd had begrepen en mijn examen had aangevraagd in plaats van de toets. Ik mocht al eerder mijn toets afleggen, maar door de drukte bij het CBR moest ik nog twee weken wachten. Ik heb ik deze twee weken nog wel lessen genomen en daardoor meer ervaring opgedaan zodat ik mijn rijbewijs toen al gehaald, anders was dit waarschijnlijk niet het geval geweest.

Hoe was je rij-instructeur?(Hoe heb je je rijinstructeur ervaren?)
Ik kon het altijd goed vinden met mijn rij-instructeur. Er hing altijd een prettige sfeer in de auto en er was altijd tijd voor een praatje wanneer alles goed ging. Ik vond het fijn dat hij er alles aan deed zodat wij zo snel mogelijk ons rijbewijs konden halen. Er werd altijd gezegd het halen van je rijbewijs kost veel geld, dus waarom zouden we deze tijd verloren laten gaan door pauze, te veel gezelligheid en onnodige dingen. Hier kon ik mij goed in vinden.

------